domingo, 13 de agosto de 2017

QUÈ PASSA AL NOSTRE CERVELL QUAN ESCOLTEM MÚSICA?



En l'actualitat, hi ha molts estudis dedicats a provar la influència que la música exerceix sobre les persones, estudis que van des del terreny conductiu al desenvolupament físic o psicològic.

Centrant-nos en la infància, podem afirmar que la música és fonamental per a obtenir respostes positives en els xiquets i xiquetes. Per això, és molt important la música en totes les fases del desenvolupament infantil.

Són molts els beneficis que es poden obtenir d'escoltar música, com ara relaxar o estimular, millorar la psicomotricitat, desenvolupar aptituds cognitives, augmentar la capacitat de concentració i la memòria. Avuí en dia, queda demostrar que la música és de vital importància, fins i tot, en el món de la medicina, amb resultats molt positius.

Diversos científics han estudiat com funciona el cervell humà quan s'escolta música, i han comprovat que existeix una gran cantitat de zones al cervell que s'estimulen al mateix temps.

Però el més sorprenent, ha sigut quan van vorer que, aquelles persones que es dediquen a interpretar i tocar algun instrument musical, el procesament d'informació en seqüències complexes que realitzen ho feien a una gran velocitat i quantitat.

Encara que la investigació és recent, els neurocientífics descobriren que tocar un instrument involucra quasi totes les àrees del cervell al mateix temps.

Al següent video podeu visualitzar com ocorre aquesta situació al cervell.





No hay comentarios:

Publicar un comentario