martes, 8 de agosto de 2017

LA IMPORTANCIA DE LA MÚSICA EN L'EDUCACIÓ DELS INFANTS


Avui en dia, la gran majoria dels infants realitzen alguna activitat extraescolar, com ara música, anglès, futbol, pintura... Però, a vegades, cal que ens aturem a pensar quina importància  tenen aquestes activitats en el desenvolupament de l'infant. Cal saber, que una activitat extraescolar no es solament un lloc on els xiquets i xiquetes han d'estar entretinguts mentre els pares o mares treballen, sinó que pot ser molt més que això. Per exemple, tocar un instruments musical, aprendre i practicar la música aporta una sèrie d'avantatges que poden influir de forma positiva en el desenvolupament general de l'infant, com ara:

- Estimula la intel·ligència al millorar l'habilitat per a resoldre problemes matemàtics i de raonament complexes.
-  Introdueix als xiquets i xiquetes als sons i significats de les paraules, fortaleix l'aprenentatge i contribueix a millorar el seu llenguatge.
- És una forma d'expressar-se i inclós amb la música l'expressió corporal de l'infant es veu estimulada.
- Els fa més sociables, ja que la música dóna l'oportunitat perquè els infants interactuen entre ells i amb els adults.
- Desenvolupa la creativitat i estimula la imaginació infantil, millorant aixina la capacitat per a realitzar qualsevol altra activitat artística.
- Estimula el desenvolupament integral de l'infant, al actuar sobre totes les àrees de desenvolupament.
- Ajuda a establir rutines, assentant així les bases d'una futura disciplina creant associacions entre la música i determinades activitats.

Per tot açò, no cal oblidar que la música representa un paper molt important en el procés d'aprenentatge de l'alumnat, i els mestres, les institucions educatives, els pares i les mares, han de ser conscients dels beneficis que aporta la música als infants com a eïna fonamental de l'educació.



No hay comentarios:

Publicar un comentario